AKTUELNO

Ministar kaže da se Aleksandar Vučić bori za boljitak svog naroda, baš kao što je to činio i knez Miloš Obrenović kojeg, kako kaže,narod nije voleo kada je počeo da pobeđuje.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije ocenio je da je dosadašnja predizborna kampanja pojedinih kandidata za predsednika države "puna laži i blata" i da je Aleksandar Vučić jedini kandidat koji ima program u kojem govori šta je urađeno do sada, a šta je dalje u planu.

- Kada su u pitanju DOS-ovi kandidati, koje predvode Vuk Jeremić i Saša Janković, ovo je kampanja brutalnih laži i blata. Kada nemate politiku, naravno da vam preostaje da lažete - rekao je Vulin.

To se, kako je rekao, najbolje vidi u gostovanju Vuka Jeremića na jednoj televiziji gde je izneo "niž laži za brojeve koje je Angela Merkel izgovorila o rastu srpske privrede".

- Iz Jeremića govori mržnja i zavist. Slagao je za brojeve koje je Angela Merkel izgovorila. Ovo je kampanja laži i blata - rekao je Vulin. On je dodao da samo kandidat vladajuće većine Aleksandar Vučić izlazi sa konkretnim rešenjima, planom i da je siguran da narod to razume i shvata.

On kaže da se Vučić ne libi da ispravi Angelu Merkel i da je to učinio i za privredni rast Srbije. Vulin je takođe istakao i da Merkelova retko hvali političare druge države, ali da hvali Vučića i da je za to bio potreban mukotrpan rad.

- Njih dvoje stoje ravnopravno jedan pored drugog. Nisam čuo da je ona hvalila bilo kog durugo lidera neke veće ili manje zemlje – dodao je on.

Prethodna vlast, naglašava, dovela je Srbiju na loš glas, jer su njeni lideri lagali - lagali Rusiju, ali i EU nebrojeno puta.

- Nije ovo trka za predsednika Srbija, oni su napravili izbore za Aleksandra Vučića. Oni hoće da budu on, ne na njegovoj funkciji, već da budu on - smatra Vulin i dodaje da se na političkoj sceni nikada nije pominjala porodica nijednog lidera, već da se to čini samo kada je Vučić u pitanju.

Za Vuka Jeremića kaže da nije nov čovek na političkoj sceni, da je u njegovo vreme došao EULEKS na Kosovo.

- Ta Srbija je izbacila UNMIK i dovela EULEKS. Vi posle toga kritikujete politiku Vlade Srbije, a Srbija u diplomatskom smislu nikada nije bila jača - kaže Vulin.

Vulin je takođe istakao i uporedi Vučića i kneza Miloša Obrenovića koji se, prema njegovim rečina, takođe borio za boljitak svog naroda.

- Nekada su Sbri mrezli kneza Miloša, danas mrze Vučića jer počinje da pobeđuje – ističe on.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Jutarnji program

'